online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Zakazana tematska sjednica Vlade kao refleksija na ukrajinsku krizu

– Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je da je Vlada Federacije zakazala tematsku sjednicu kao refleksiju na ukrajinsku krizu, koja može imati značajne negativne posljedice na ekonomske tokove u Federaciji BiH.

– Na tematskoj sjednici prije svega bavit ćemo se mogučnošću preveniranja ovih problema koji mogu nastati u Federaciji u skladu s našim budžetskim okvirima. U tom smislu smo pozvali ministarstva koja imaju dodir sa tim tokovima. Prije svega Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo trgovine, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da pripreme materijale jednako kao i direktori najvećih kompanija koje također imaju uticaj o ovome o čemu govorimo elektroprivrede BiH i HZHB i drugih – rekao je Novalić.

Kaže da bi se na sjednici trebali donijeti zaključci koji mogu ublažiti eventualne negativne ekonomske posljedice, koje su već počele prethodnih sedmica.

– U tom smislu kao jedna od ključnih tačaka sjednice bit će usvajanje budžeta Federacije BiH nakon dugotrajne javne rasprave. Budžet kao osnovna poluga i te naše aktivnosti koja treba da prevenira u maksimalnoj mogućoj mjeri negativne posljedice će biti jedna od četiri aktivnosti koje slijede na sjednici u ponedjeljak – poručio je Novalić nakon današnje sjednice Vlade FBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia