online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS usvojila odluku koja olakšava početak proljetne sjetve

Na inicijativu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Vlada KS je na današnjoj sjednici usvojila Odluku po kojoj se svi kandidati koji ostvaruju pravo na novčani podsticaj u poljoprivredi za biljnu proizvodnju u 2022. godini  oslobađaju od obaveze da dostave dokaz o kupovini deklarisanog sjemenskog/sadnog materijala i đubriva za proljetu sjetvu.


Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić pojasnio je da je Ministarstvo privrede KS, prateći sveukupne pokazatelje u oblasti poljoprivredne proizvodnje tokom 2021. godine, donijelo odluku da i ove godine traži od Vlade oslobađanje poljoprivrednika iz oblasti biljne proizvodnje od obaveze pravdanja računa za proljetnu sjetvu, kako bi im se olakšali uvjeti za podnošenje zahtjeva za podsticaje u okviru Ministarstva privrede, ali i smanjili sveukupni troškovi koji proističu iz priprema za ovosezonsku sjetvu.

Podsjetio je da je ranije Vlada KS usvojila inicijativu Ministarstva privrede za otkup tržišnih viškova za 2022. godinu.
“Ministarstvo i Vlada KS će što hitnije uputiti i inicijativu Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH da se u federalnom pravilniku poljoprivrednih podsticaja ukine uvjet pravdanja računa za kupovinu certificiranog sjemena heljde, obzirom da već izvjesno vrijeme proizvođači nailaze na poteškoće u uzgoju ove žitarice, upravo zbog nemogućnosti da ispune ovaj uvjet federalnog ministarstva, a sve s ciljem  rastrerećenja proizvođača i podstreka proizvodnji zdrave, domaće hrane na području Kantona Sarajevo”, najavio je također ministar Delić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia