online slots game malaysia
Vijesti

Za poboljšanje položaja mladih Općina Centar izdvojila 1.361.700 KM

Zakon o mladima FBiH propisao je, između ostalog, obavezu svih općina da u budžetu osiguraju stavku koja će se odnositi na poboljšanje položaja mladih te intenziviranje rada sa mladima i omladinskih aktivnosti.

Općina Centar je u okviru tekuće programske kvalifikacije budžetskih izdataka u skladu sa strateškim prioritetima posebno izdvojila tekući program „Unapređenje položaja mladih”, za koji je u 2023. godini obezbijeđeno 1.361.700 KM.

Ove godine izdvojen je rekordan iznos iz budžeta i to 712.700 maraka za dodjelu općinskih stipendija „Prof. dr. Husein Kulenović“ srednjoškolcima i studentima. Namjera Općine je da obezbijedi stipendiju svim učenicima i studentima koji ispune uslove javnog poziva. 

U budžetu za 2023. godinu za ovu namjenu izdvojeno je 70.000 KM, a sredstva se raspoređuju na osnovu javnog poziva koji će biti otvoren do kraja godine, a u skladu s raspoloživim budžetskim sredstvima, tj. do utroška budžetskih sredstava planiranih za ovu namjenu.

Za razvoj podsticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih Općine Centar, izdvojeno je ukupno 399.000 KM.

Također, za razvoj svijesti mladih o značaju kreativnog provođenja slobodnog vremena i pružanje podrške mladima u organizaciji kulturnih i sportskih aktivnosti i događaja izdvojeno je ukupno 130.000 KM. 

Iznos od 50.000 maraka izdvojen je za podršku mladim uspješnim pojedincima, dobitnicima najvećih priznanja i nagrada.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia