online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Pripadnici Granične policije BiH otkrili deset osoba koje su potraživali sudovi i policija

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 26. januara 2023. godine, lišili su slobode D.A. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „prevara“.

Dan ranije, 25. januara 2023., službenici Jedinice GPBiH Orašje su lišili slobode dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga na ulasku u BiH na prijelazu Šamac. Za A.M. (1993.) je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „zloupotreba osiguranja“.

Predat je službenicima Policijske uprave Orašje. Za D.F. (1985.) je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“.

Prethodno, službenici ove jedinice su 18. januara 2023., pilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Orašje lišili slobode A.A. (1996.). Utvrđeno je da ovog državljanina Luksemburga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“.

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 25. januara 2023., lišili su slobode B.P. (1965.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela „pronevjera“.

Dan ranije, 24. januara 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode A.G. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela „izazivanje opće opasnosti“ i „paljevina“.

Službenici Jedinice GPBiH Brod su 22. januara 2023. prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod lišili slobode D.Đ. (1993.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „pronevjera“.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 24. januara 2023., lišili su slobode R.M. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 23. januara 2023., predali su Š.P. (1986.) službenicima Policijske stanice Livno, nakon što je ustanovljeno da je za njom Policijska stanica Travnik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“.

Službenici Jedinice GPBiH Doljani, 18. januara 2023., lišili su slobode N.P. (1966.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia