online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Za modernizaciju e-Mobility javnog prijevoza u Sarajevu 17 miliona eura

– Vlada FBiH je Parlamentu FBiH uputila na izjašnjenje Prijedlog odluke o zaduženju Federacije BiH po Ugovoru o kreditu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Javni prijevoz Sarajevo e-Mobility u iznosu do 17.000.000 eura.

Ovu odluku Federalna vlada je predložila s ciljem osiguravanja sredstava za nabavku i instalaciju adaptivnog sistema upravljanja prometom u Sarajevu, uključujući izgradnju zgrade centra za upravljanje prometom, zatim nabavku do pet novih tramvaja, a kako bi se unaprijedio razvoj infrastrukture javnog prijevoza kroz poboljšanje kapaciteta i efikasnosti usluga.

Projekt podrazumijeva nabavku savremenog sistema za upravljanje i nadzor prometa koji uključuje komponente inteligentnog sustava upravljanja s prioritetima javnog prijevoza, video nadzornog sistema i video detekcije incidenata zasnovane na najnovijim tehnologijama.

Također, podrazumijeva i izradu centra za upravljanje, gdje bi se mogla pratiti situacija na ulicama u svakom trenutku, te poduzimati odgovarajuće mjere za rješenje prometnih gužvi na pojedinim raskrsnicama, kao i rješavanje incidentnih situacija.

Rok otplate kredita je 15 godina, uz tri godine grace perioda, a krajnji korisnik i dužnik po ovom zaduženju je Kanton Sarajevo. Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da s Kantonom Sarajevo, usaglasi i sklopi odgovarajući podugovor, u kojem će biti definisani uvjeti vraćanja sredstava, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia