online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vranić: Kontinuirano razvijamo porodičnu medicinu

Povodom 7. aprila – Svjetskog dana zdravlja, organiziran je Diskusioni forum pod nazivom “Naša zajednica, naše zdravlje”.

Ministar zdravstva KS prof. dr. Haris Vranić, kazao je kako se ovaj dan obilježava kako bi izgradili svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje te kako bi se skrenula pažnja profesionalaca, građana, kreatora politika i donositelja odluka na određena prioritetna pitanja vezana za zdravlje ljudi, a koja su u fokusu Svjetske zdravstvene organizacije.

“Ministarstvo zdravstva daje svoje kontinuiranu podršku razvoju porodične medicine, koja je okosnica razvoja primarne zdravstvene zaštite, ali i ostalim djelatnostima na nivou primarne zdravstvene zaštite “, naveo je ministar Vranić.

Kako je dodao, potrebna je kontinuirana podrška u oblasti prevencije i promocije zdravlja, te saradnja cjelokupne zajednice oko ključnih javno-zdravstvenih problema.

“Ovo Ministarstvo je po prvi put u svome budžetu ove godine planiralo više od dva miliona KM za skrining programe prevencije karcinoma u Kantonu Sarajevo”, istakao je ministar Vranić.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo KS prof. dr. Aida Pilav navela je da je zdravlje proces koji se kontinuirano mijenja. Dodala je da nam nakon dvije godine slijede novi izazovi.

“Potrebno je napraviti sistemski okvir, povezati sve resore, jer je to jedini način kako možemo napredovati”, navela je direktorica Pilav.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia