online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kafedžić za TVSA: Nove antikoruptivne mjere i digitalno praćenje rokova, propisa (VIDEO)

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS nastavlja sa uvođenjem novih antikoruptivnih mjera u javnom sektoru. Pokrenuli su pilot projekt u kojem će učestvovati pojedine kantonalne institucije i ustanove, a riječ je o izradi i korištenju tzv Elektronskog plana integriteta, kao najvažnijeg antikoruptivnog preventivnog mehanizma. Cilj je u što više segmenata prevenirati korupciju. Prva u nizu obuka u okviru ovog projekta provedena je danas.

Berina Bevrnja-Muratović, TVSA

Predstavnici deset javnih ustanova, institucija i preduzeća dio su jednomjesečnog pilot-projekta Elektronski plan integriteta. Na njemu je Ured za borbu protiv korupcije radio sa OSCE-om više od dvije godine. Svaka institucija dužna je napraviti vlastiti plan integriteta. A kao pomoć, Ured je uspostavio registar rizika od korupcije po radnim mjestima.

“Pratiće provedbu propisa, provedbu rokova, sve će se to pratiti digitalno kroz ovu aplikaciju – elektronski plan integriteta. Sve rizične procese od dodjele sredstava nevladinim organizacijama ili pojedincima, zapošljavanje, imenovanja, javne nabavke, određene upravne mjere koje se donose i izriču, usluge koje se pružaju građanima, sve će to biti integrisano u jedan sistem”, kazao je Erduan Kafedžić, šef Ureda za borbu protiv korupcije.

Podsjetimo da je Ured za korupciju u nepune dvije godine uspostavio sedam važnih antikorupcijskih registara, kao i analitičku platformu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia