online slots game malaysia
Vijesti

Vlada KS usvojila Nacrt Strategije razvoja kulture u KS do 2027.

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Nacrt Strategije razvoja kulture u KS 2022-2027. Radi se o prvoj sektorskoj strategiji razvoja koja definira javne politike, pravce, ciljeve i resurse razvoja sektora kulture.     

S obzirom da u Kantonu Sarajevo nije postojala jasno definirana politika razvoja kulture, na inicijativu Ministarstva kulture i sporta KS 2022. godine se pristupilo izradi Strategije, kao jednom od strateških ciljeva ovog ministarstva. Partner Ministarstvu na izradi ovog dokumenta je Sarajevska regionalna razvojna agencija – SERDA.  

– Prioriteti i mjere za ostvarivanje strateških ciljeva su sada sistematizirani, i to će poduprijeti razvoj i raznolikost kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u kontekstu poboljšanja kvaliteta života u KS i jačanja ljudskog kapitala, zatim čuvati, zaštiti i promicati materijalnu i nematerijalnu baštinu u kontekstu jačanja identiteta i društvenog kapitala KS, te poduprijeti kulturnu i kreativnu industriju u kontekstu osnaživanja održivog razvoja – objasnio je tri strateška cilja ministar kulture i sporta KS Samir Avdić.   

U Strategiji su također naznačeni projekti koji bi mogli imati ključni doprinos realizaciji mjera, ostvarivanju prioriteta i postizanju strateških ciljeva, odnosno ostvarivanju vizije razvoja kulture Kantona Sarajevo do 2027.  

Usvojeni Nacrt strategije razvoja kulture u KS će biti dalje proslijeđen u skupštinsku proceduru, nakon čega će uslijediti i javna rasprava u trajanju koje odredi Skupština KS – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia