online slots game malaysia
Sarajevo

Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo počela je danas obilaskom trase u ulici Rašida Bešlije u općini Vogošća. 

Radi se o rekonstrukciji trasa na kojima su do sada bili najveći gubici vode, te je planirana rekonstrukcija sistema vodosnabdijevanja na lokalitetima općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Vogošća i Ilidža. U ovoj fazi rekonstrukcija će se odvijati na trasi od oko 36 kilometara.

Tokom obilaska trase, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, direktor  „Vodovoda i kanalizacije“ Rusmir Salić i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović s prestavnicima nadležne službe Općine Vogošća dogovorili su da se sačini tačna evidencija korisnika vodovodne mreže.

Na osnovu toga će se pristupiti pripremnim radovima na izvođenju privremenog voda za vodosnabdijevanje potrošača i prebacivanje priključaka na privremeni vod, sve s ciljem da se radovi na rekonstrukciji završe na zadovoljstvo svih.  

Radovi se izvode u okviru Projekta rekonstrukcije vodovodne mreže KS – tranša II, a na osnovu ugovora kojeg su potpisali Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo s izvođačem radova, konzorcijem “Mibral”.

Vrijednost ugovora je 9,8 miliona eura i finansirat će se kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon realizacije ovog projekta, koji bi trebao trajati 24 mjeseca, predviđa se da će doći do znatnog smanjenja gubitaka, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia