online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS odobrila Program Direkcije za puteve za 2021. godinu

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici dala saglasnost Ministarstvu saobraćaja i Direkciji za puteve KS na Program održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2021. godinu. 

Prioritetni investicioni kapitalni projekti i u narednoj godini su gradnja Prve transverzale, Južne longitudinale i IX transverzale, a koji će se finansirati iz kreditnih sredstva i iz budžeta Kantona i FBiH. 

Planiran je nastavak radova na dionici II Prve transverzale, poddionica Bare – tunel Kobilja Glava, dužine 1.140 metara, kao i gradnja pomenutog tunela dužine 687 metara, te II faze gradnje prve dionice ove saobraćajnice na području općina Novo Sarajevo i Centar. 

U narednoj godini je planiran završetak gradnje i puštanje u funkciju IX transverzale. Predviđeno je spajanje dionice iz prve faze radova s objektom nadvožnjaka na ovoj transverzali, gradnja rondoa na spoju ove saobraćajnice s ulicom Safeta Zajke, te njeno funkcionalno spajanje s LOT-om 2C Sarajevske obilaznice. 

Procijenjena vrijednost navedenih radova iznosi 113.858.294 KM. 

S dodatnih dva miliona KM planirano je finansiranje nastavka radova na Južnoj longitudinali, na dijelu od kružnog toka u ulici Hamdije Čemerlića do već izgrađenog dijela ove saobraćajnice u ulici Zvornička. 

Za rekonstrukciju, rehabilitaciju i investiciono održavanje puteva i mostova na području KS u narednoj godini predviđen je utrošak oko 10.200.000 KM. 

Radi se o redovnom i vanrednom održavanju 295.061 kilometra puteva u nadležnosti ove direkcije, kako regionalnih, tako i magistralnih i lokalnih puteva po osnovu ugovora o preuzimanju cesta sa JP Ceste FBiH i općinama, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia