online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Univerzitet u Sarajevu u subotu promovira 5.088 diplomanata i magistranata

Univerzitet u Sarajevu (UNSA) najavio je za subotu, u online formatu uz direktan prijenos na Televiziji Sarajevo i Youtube kanalu Univerziteta u Sarajevu, promociju diplomanata i magistranata fakulteta i akademija tog univerziteta.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija na svečanosti će promovirati 5.088 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

U okviru svečanosti će biti predstavljeno 200 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu – Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija primili su posebna priznanja. U prvom ciklusu studija 46 diplomanata je odlikovano Zlatnom značkom, najvišim priznanjem Univerziteta u Sarajevu, Srebrenom značkom je odlikovan 81 diplomant, a Povelju Univerziteta u Sarajevu dobila su dva diplomanta. Među studentima drugog ciklusa studija 16 magistranata odlikovano je Zlatnom značkom, 34 Srebrenom značkom i tri studenta su dobila Povelju Univerziteta u Sarajevu. U integriranom studijskom programu I i II ciklusa jedan student je odlikovan Zlatnom značkom, 17 studenata Srebrenom značkom.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija u 2020. godini sa prosjekom 10,00 su Tarik Čorbo sa Mašinskog fakulteta i Adisa Bolić sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Najbolji student drugog ciklusa studija u 2020. godini sa prosjekom 9,95 je Demir Papić sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Kako je najavila Služba za odnose s javnošću UNSA, direktan prijenos svečane promocije diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu može se pratiti na Televiziji Sarajevo u subotu 19. decembra, sa početkom u 12 sati i na Youtube kanalu Univerziteta u Sarajevu: VIDEO

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia