online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS – Odobrenim programima omogućeno zapošljavanje 782 osobe

Za realizaciju mjera podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti, kao i poboljšanja strukture zaposlenih u ovoj godini Vlada Kantona Sarajevo izdvojila je 4.356.427 KM.

Programom mjera, koji je utvrdila Vlada KS, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice, omogućeno je zapošljavanje 782 osobe s evidencije Službe za zapošljavanje.

Kroz Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve” omogućeno je zapošljavanje 200 osoba, a kroz Program “Javnih radova” 287 osoba. Bit će realiziran i program sufinansiranja zapošljavanja 15 mladih osoba koje su izašle iz sistema javne brige, te još 15 osoba u okviru programa pod nazivom “Zlatna značka”.

Također, dva programa koji se odnose na sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih boraca-branitelja predviđaju zapošljavanje 115 osoba iz ove kategorije.

Kako je najavila resorna ministrica Ivana Prvulović, bit će realiziran i program sufinansiranja zapošljavanja 150 demobiliziranih boraca u komunalnoj privredi, a planiran je i program obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba.

Javne pozive će, prema Programu, realizirati Služba za zapošljavanje KS pod nadzorom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS, najavljeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia