online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Vlada KS i Poreska uprava FBiH: Kako do modela za izmirenje dugovanja GRAS-a

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem i sekretar Ministarstva finansija KS Zejna Avdić održali su danas sastanak s direktorom Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine Šerifom Isovićem o modalitetima isplaćivanja poreskog duga KJKP “GRAS”.

Direktor Isović je upoznao prisutne da, prema podacima Poreske uprave FBiH, stvarna dugovanja “GRAS”-a iznose oko 92 miliona KM, po osnovu glavnice, i 39 miliona kamata.

Danas se razgovaralo o modelima kako riješiti pitanje ovog duga da bi “GRAS” mogao funkcionirati.

Dogovoreno je da resorno ministarstvo podnese inicijativu za održavanje operativnog sastanka s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, “Željeznicama FBiH” i rudnicima uglja koji su, pored “GRAS”-a, najveći dužnici u FBiH, kako bi se pokušalo doći do optimalnog modela za rješavanja najvećih poreskih dugovanja državnih firmi.

Kako je naglašeno, još 2017. godine je pripremljen zakon o djelimičnom oprostu duga na federalnom nivou koji bi trebao ponuditi moguće odgovore na ova pitanja – saopćeno je iz Vlade KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia