online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Online upis na UNSA do 6. jula, a za srednje škole do 22. juna

Na području Kantona Sarajevo trenutno se paralelno odvijaju dva online upisa, jedan za srednje škole a drugi za fakultete. Upis na Univerzitet KS će biti završen 6. jula, a upis za srednje škole počeo je danas i trajat će sedam dana.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anes Krivić je kazao da je organiziranje online upisa na visokoškolske ustanove i srednje škole rezultat rada “vojske ljudi” već godinu dana.

– Online upisi su već poznati među studentima i srednjoškolcima, i to su dvije iznimno važne stvari koje smanjuju stres prvenstveno učenicima i studentima, smanjuju i mogućnost zloupotrebe i svakako modernizuju naše društvo u pravcu u kojem želimo da idemo – ocijenio je Krivić.

Direktor Univerzitetskog tele-informatičkog centra (UTIC) Elmedin Selmanović je pojasnio da učenici mogu izvršiti tri izbora: prvi da mogu izabrati što žele, a ukoliko zbog bodova ne zadovolje kriterije sistem ih automatski prebacuje na drugi izbor. Ukoliko i to nije moguće zbog bodova, idu na treći izbor. Ako ne završe ni na jednoj od te tri liste, onda će se upisati u drugom konkursnom roku.

Prijemni ispit se održava u tri škole, Sportska gimnazija, Umjetnička i Muzička škola, tako da za učenike koji žele upisati te škole mogu na njihovim web stranicama pronaći više informacija kako pristupiti prijemnom ispitu.

Ukoliko učenici i njihovi roditelji imaju nedoumica, na web stranici UTIC-a i MON KS-a navedeni su kontakti članova tima koji rade svaki dan tokom online upisa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia