online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vlada FBiH smijenila Salkića i imenovala Krmpotića za vd direktora BH Gasa

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić izjavio je danas da je Nadzorni odbor BH-Gasa dostavio Vladi FBiH informaciju o aktivnostima koje se provode u tom preduzeću i  neriješenim problema koji se odnose na obavljanje poslova iz njegove nadležnosti, uzrokovanim neblagovremenim djelovanjem v.d. direktora Jasmina Salkića.

– S obzirom na to da je Salkiću mandat istekao prije šest mjeseci, a radi kontinuiranog i neometanog poslovanja BH-Gasa predložili smo Vladi FBiH odluku o davanju prethodne saglasnosti za njegovo razrješenje i imenovanje Mihajla Krmpotića za v.d. direktora – rekao je Džindić.

Dodao je da će nakon održavanja sjednice Nazornog odbora, koja će potvrditi odluku Vlade, pozvati novog v.d. direktora da zajedno s ostatkom Uprave i Nadzornim odborom koriguju poslovanje BH-Gasa i pozovu nadležne organe da provjere poslovanje u prethodnom periodu kako bi konačno na tu problematiku mogli staviti tačku.

Džindić je pojasnio da je Krmpotić sistem – inžinjer BH-Gasa koji poznaje situaciju u preduzeću i od kojeg se očekuje da će riješiti probleme i normalizovati poslovanje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia