online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vlada FBiH dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa

Vlada Federacije BiH donijela je, na hitnoj telefonski održanoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, Odluku kojom je dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 1.11.2021. godine, koja iznosi 599 KM/1.000 Sm3, odnosno 0,599 KM/Sm3. U tu cijenu nije uračunat porez na dodanu vrijednost.

U obrazloženju Odluke je navedeno da je, privredno društvo Energoinvest d.d. Sarajevo Federalnom ministarstvu trgovine, uputilo zahtjev za promjenu veleprodajne cijene prirodnog gasa prema distributivnim kompanijama u FBiH, a na što je mišljenje dalo i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

– Energoinvest je, u svojoj analizi koja je sastavni dio zahtjeva, naveo kretanje prodajne cijene gasa na tržištu u posljednjih godinu dana – saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia