online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Magazinović i Kojović održali sastanak s poslanicima Evropskog parlamenta

Predsjedavajući kluba Socijaldemokratske partije BiH (SDP) i Naše stranke (NS) – Nezavisni blok Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Saša Magazinović i Predrag Kojović razgovarali su danas s poslanicima Evropskog parlamenta Tineke Strik iz političke grupacije Zeleni/Evropska slobodna alijansa i Dietmarom Kösterom iz političke grupacije Progresivna alijansa socijalista i demokrata, koji borave u posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka, na kojem su učestvovale i poslanica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Sabina Ćudić i vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo Jasmina Mršo, predstavnici klubova SDP-a i NS – Nezavisni blok iznijeli su svoje viđenje aktuelne političke situacije i problema koji opterećuju političku scenu u državi.

Zahvaljujući se gostima za kontinuiranu podršku u očuvanju mira i cjelovitosti BiH, te na činjenici da su gosti potpisnici pisma grupe evropskih parlamentaraca koja je zatražila od zvaničnika Evropske unije (EU) da reagiraju na trenutnu političku krizu u BiH, Magazinović i Kojović istaknuli su da blokada rada državnih institucija, koju provode vladajuće stranke iz entiteta Republika Srpska, ima za cilj destabilizaciju političkih prilika u državi, te stvaranje slike o nefunkcionalnosti države Bosne i Hercegovine.

Pozvali su na pojačan angažman međunarodne zajednice, upozoravajući da nečinjenje i odsustvo kredibilne akcije institucija EU dovodi do pojačanog stepena nepovjerenja u proces proširenja i evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia