online slots game malaysia
BiznisVijesti

Višković i Novalić dogovorili plan investicija od 173 miliona maraka

Premijeri Federacije BiH i Republike Srpske, Fadil Novalić i Radovan Višković, dogovorili su plan investicija Elektroprenosa Bosne i Hercegovine za ovu godinu „težak” oko 173 miliona KM, što će, osim novih projekata, omogućiti i stabilno snabdijevanje električnom energijom. 

Višković je u izjavi za  Fenu precizirao da se radi o ulaganjima oko 130 miliona KM vlastitih sredstava te zajedničke kompanije za prijenos električne energije, dok su ostalo kreditna sredstva.

Dogovorom entitetskih premijera je, kako kaže, osiguran veliki ciklus ulaganja i nakon gotovo tri godine Elektroprenos je deblokiran i radi efikasno. 

-Predviđena je realizacija projekata u više gradova u BiH, među kojima su i dalekovodi preko Srebrenice, prema granici sa Srbijom, trafostanice Banja Luka I i II, ulaganja u dalekovod od Pala do Jahorine, trafostanice na toj planini, antikoroziona zaštita dalekovoda u RS u iznosu od dva miliona, a u FBiH tri miliona, zatim oko 30 miliona za elektronsko upravljanje u  Elektroprenosu Bosne i Hercegovine, a oko šest miliona KM bit će investirano u zgradu u Mostaru, za područje Hercegovine – precizirao je Višković. 

Plan investicija, koji je ranije prihvaćen na 49. sjednici Upravnog odbora, bit će, kaže, dostavljen Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju na odobrenje. 

-Nakon toga odmah se može krenuti u raspisivanje tendera za izbor izvođača i početak realizacije tih investicija – rekao je Višković.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia