SarajevoVijesti

Više od 19 miliona KM za održavanje čistoće na javnim površinama u KS

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obezbijedilo je 19.038.630 KM za poslove iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje i to za preduzeća “Park”, “Pokop”, “Rad” i “Vodovod i kanalizacija”.

Kako je precizirano, ova sredstva su namijenjena za održavanje čistoće na javnim površinama, opravke i rekonstrukcije dječijih igrališta, uređenje grobalja, te održavanje javne rasvjete, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Ovim povodom, ministar Enver Hadžiahmetović potpisao je danas sporazume s vršiocima dužnosti direktora “ViK”-a Aidom Pendek i “Rada” Mirsadom Hošićem, te direktorom “Parka” Edinom Abdurahmanovićem i izvršnim direktorom “Pokopa” Asmirom Hodžićem.

Ministar je poručio da je u navedenom iznosu od preko 19 miliona KM resorno ministarstvo obezbijedilo i dio sredstava koja se odnosi na preduzeća, čiji je osnivač lokalna zajednica, tačnije za komunalna preduzeća “Trnovo” iz Trnova, “Komunalac” iz Hadžića, te “Vodostan” iz Ilijaša.

– Iako je u skladu s Programom i planom poslova iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje definisano da poslove koje osiguravaju kantonalna javna komunalna preduzeća trebaju finansirati i lokalne zajednice, sad sve te obaveze snosi Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša – obrazložio je ministar Hadžiahmetović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.