online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar – Objavljen Javni poziv za podršku poduzetništvu

Lokalno partnerstvo Centar Sarajevo objavilo je danas novi Javni poziv za podršku poduzetništvu – “Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis!”, koji se realizuje u okviru projekta “EU4Business”, a koji finansira Evropska unija.

Javni poziv je namijenjen mladima (18-35 godina) s područja Kantona Sarajevo zainteresiranim za pokretanje biznisa u oblati ICT ili kreativnih industrija.

Prijave se podnose elektronski, popunjavanjem obrasca. Više informacija dostupno je na web sajtovima svih institucija članica lokalnog partnerstva Centar Sarajevo koje obuhvata Općinu Centar, Službu za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit alijansu i DVC Solutions d.o.o.

Projekt “EU4Business” finansira Evropska unija, s ciljem da se koordiniraju aktivnosti koje se odnose na ekonomski razvoj, a koje su usmjerene na pružanje podrške poduzetništvu i otvaranju novih radnih mjesta u postojećim firmama.

Projekt “EU4Business” omogućio je osnivanje Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo koji pruža dugoročnu podršku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i otvaranju radnih mjesta. “EU4Business” je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i SR Njemačka (1,1 miliona eura), a realizuju ga GIZ, UNDP i ILO.

U ovaj poziv biće uključeno najmanje 50 polaznika, dok će minimalno sedam najbolje ocjenjenih dobiti finansijsku podršku za pokretanje biznisa.

Program podrške će učesnicima staviti na raspolaganje SIYB obuku u poslovnom planiranju (metodologija Međunarodne organizacije rada (ILO), mentorsku podršku u izradi svih elemenata poslovnog plana, grant u iznosu do 10.000 KM po biznisu (za sedam najbolje ocijenjenih biznis planova), poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja, mentorstvo iz ICT oblasti relevantnih za konkretni poduzetnički poduhvat, mentorstvo iz oblasti kreativnih industrija relevantnih za konkretnu poslovnu ideju, te umrežavanje  s  srodnim  poduzetnicima, partnerima i klijentima. 

Poziv je otvoren do 4. marta 2021. godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia