online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vikić i ostali: Presuda za zločine u Velikom parku zakazana za 21. april

Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom Velikom parku, Odbrane Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića zatražile su da ih Državni sud oslobodi svih optužbi koje im se stavljaju na teret, javlja BIRN.

Odbrana trećeoptuženog Nermina Uzunovića u završnoj riječi navela je kako se optuženi Uzunović ne može proglasiti krivim za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Kako je rekao branilac Fadil Abaz, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije dokazalo iz kojeg oružja je pucano i da li je Uzunović uopće imao oružje.

“Nije uopće dokazalo da li je optuženi Nermin Uzunović imao oružje kod sebe”, kazao je on.

Branilac Abaz je objasnio kako je, od 25 svjedoka, samo svjedok “F” spominjao Uzunovića u dijelu o lišavanju života osam zarobljenika, te dodao da je i sam svjedok “F” na glavnom pretresu rekao kako ne ostaje kod ranije datih iskaza, jer oni dati u istrazi neistiniti su, te da se radi o prinudnim iskazima.

Prema riječima branitelja, na nekim od iskaza nema odgovarajućih potpisa. Dodao je kako je i svjedok “D” tokom svjedočenja kazao da je potpisao nešto što nije rekao, ali da je morao to potpisati.

Tužilaštvo nije dokazalo ni identitet ubijenih osoba, a tijela svih ubijenih nisu uopće pronađena, objasnio je branilac.

U ovom predmetu su optuženi Dragan Vikić, Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić. Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju. Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia