online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nova sjednica Skupštine KS zakazana za 31. mart

Kolegij Skupštine odlučio je da se sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održi  31.03.2022. godine.
Na njenom dnevnom redu, u dijelu sjednice predviđenom za razmatranja zakona, naći će se Prijedlog Zakona o posebnim programima Kantona Sarajevo za memorijalizaciju genocida, podršku povratku i razvoju Srebrenice, pomoći žrtvama i porodicama žrtava genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a “Srebrenica” te nacrti Zakona o komunalnoj policiji Kantona i Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama.
Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2022. godinu te  programi rada sa  finansijskim planovima  Kantonalnog stambenog fonda i Fonda Memorijala takođe su uvršteni u dnevni red ove sjednice.
Na istoj sjednici biće razmatran i Prijedlog Odluke o dopunama Odluke o preuzimanju prava i obaveza osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć  kao i Prijedlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju većeg obima zdravstvenih prava, kao i osnovama, kriterijima i mjerilima za ugovaranje po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja sa zdravstvenim ustanovama sa područja Kantona Sarajevo.
Uz tačke vezane za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi IX transverzale, zastupnici će se izjašnjavati i Odluci o preimenovanju naziva A-transferzale po Michaelu Schumacheru na području Općine Novi Grad Sarajevo MZ “Dobrinja A” i MZ “Saraj polje”.
Posljednja tačka ove sjednice biće Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia