online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati Nacrt zakona o sudovima BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici zakazanoj za sutra trebalo je da se razmatra Nacrt zakona o sudovima Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Nacrt ovog zakona i ranije je trebao biti razmatran, ali je na zahtjev ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košaraca povučen sa dnevnog reda, uz objašnjenje da nijedan zakon neće biti razmatran u VMBiH bez definisanja zakona o Ustavnom sudu BiH.

Ministri bi trebali razmatrati i novi tekst Prijedlog odluke o isticanju zastave Evropske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH, čiji je predlagač Kabinet predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu Ministarstvu odbrane BiH u iznosu od 3.600.000,00 KM.

Predviđeno je i razmatranje Nacrt sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u carinskom programu Unije za saradnju u oblasti carina.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Međunarodnog sporazuma između Evropske unije, sa jedne strane, i Bosne i Hercegovine, sa druge strane, o učestvovanju BiH u programu Unije pod nazivom Program jedinstvenog tržišta.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati Zahtjeva za razrješenje dužnosti vd agenta Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava, kao i Prijedlog dva člana Konkursne komisije za izbor zastupnika/agenta Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Prijedlogu aneksa Sporazuma o konačnom ispunjavanju svih prava i obaveza na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane (Dobojski sporazum), kao io Informaciji o realizaciji Plana implementacije dokumenta Pregled odbrane i Akcijskog plana implementacije Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 2017. – 2027.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia