online slots game malaysia
Sarajevo

Sigurnost učenika u fokusu stručnog savjetovanja direktora osnovnih i srednjih škola: Prezentirane smjernice za postupanje škola u hitnim i iznenadnim situacijama

Ministarstvo obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo organizovalo je danas savjetovanje za sve direktore osnovnih i srednjih škola posvećeno sigurnosti učenika.

To je bila prilika da ih se podsjeti na već postojeće procedure koje se primjenjuju u situacijama koje ugrožavaju najbolji interes djece i prezentiraju nove koje se odnose na hitne i iznenadne situacije u školama.

Dokument Smjernice za postupanje škola u hitnim i iznenadnim situacijama izradila je Radna grupa koju je Ministarstvo oformilo u junu 2023. godine, nakon nemilih događaja u školama u državi i regiji.

„Važno je istaći da su na sadržaju Smjernica radili predstavnici Tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova, službi socijalnog rada, stručnjaci za mentalno zdravlje i sigurnost. Ovaj dokument predstavlja hodogram postupanja i oslanja se na najefikasnije prakse u ovoj oblasti. S obzirom na iznimnu važnost sigurnosti učenika i školskih zajednica, ključno je da svi direktori, kao i ostali zaposlenici u školama i učenici budu potpuno upoznati s procedurama i postupcima u slučaju hitnih situacija”, naglasila je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović u obraćanju direktorima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia