online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vijeće ministara BiH prihvatilo potporu UNICEF-a za procedure nabave cjepiva

Vijeće ministara BiH je na sjednici u utorak, a na inicijativu Ministarstva civilnih poslova BiH, prihvatilo potporu UNICEF-a za procedure nabave cjepiva za Bosnu i Hercegovinu u okviru mehanizma “Commitment agreement-committed purchase arrangement-COVAX“ i usvojilo Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta “Financiranje troškova iz ugovornih aranžmana za nabavu zdravstvenih protumjera protiv Covid-19 za period 2020.-2022. godine” i korištenju sredstava u iznosu dva miliona KM iz proračuna BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu.

Vijeće ministara je odredilo Ministarstvo civilnih poslova kao nadležnu instituciju u BiH za potpisivanje izravnih sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu cjepiva, materijala za cjepiva i opreme protiv Covid-19 zaraznog oboljenja u okviru „EU for Health“ mehanizma, EU Ugovora o „kupovini unaprijed“ (EU Advanced Purchase Agreements) i ovlastilo je ministricu civilnih poslova Bosne i Hercegovine da, uime BiH, izvrši potpisivanje tih izravnih sporazuma. 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je usvojilo i Informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o potrebi hitne potpore Europske komisije za osiguravanje dodatnih i jačanje postojećih kapaciteta hladnih lanaca i materijala za cjepiva u BiH pripremljenu sukladno zahtjevima nadležnih institucija u području zdravstva entiteta i Brčko Distrikta BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia