online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Vidljivi rezultati podrške Vlade Federacije BiH za razvoj Nacionalnog parka Una

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma usvojila Program utroška 500.000 KM utvrđenih ovogodišnjim Budžetom, kao transfer za Javno preduzeće “Nacionalni park Una”. Direktor ovog preduzeća Amarildo Mulić potvrdio je kako su sredstva namijenjena i da će se usmjeriti za financiranje troškova rada i funkcioniranja JP “Nacionalni park Una”.

– Ovom podrškom Federalne vlade čuvamo stabilnost Javnog preduzeća “Nacionalni park Una”, ali i kreiramo ambijent za razvoj, napredak, zaštitu i očuvanje našeg nacionalnog parka. Ova sredstva se prvenstveno odnose na plate uposlenih, odnosno funkcioniranje preduzeća – kazao je direktor Mulić.

Svi pokazatelji su nam potvrdili da je u dosadašnjem dijelu godine zabilježeno 20 posto više posjeta u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kada smo evidentirali više od 120.000 posjeta. Optimistični smo da će takav trend biti nastavljen i u jeku turističke sezone – riječi su direktora Javnog preduzeća “Nacionalni park Una”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia