online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSport

Velibor Pudar za Špicu: Zadnje dvije godine Lana 7 mjeseci godišnje provede van kuće

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica, Lana Pudar, nakon osvojene bronzane medalje u disciplini 100 metara delfin, izborila je novo finale – ovaj put u disciplini 200 metara delfin. Finalna utrka je danas, po rasporedu u 18:15 sati.

Dok se Lana priprema za današnju utrku, njen otac Velibor Pudar bio je gost Špice, gdje je u kratkom uključenju govorio o Lani i kao o svojoj kćeri, a i kao o iznimno uspješnoj bh. plivačici.

Na pitanje kako se osjeća kao njen otac, Velibor Pudar kaže kako ne zna kako bi se čovjek osjećao nego ponosnim nakon rezultata koje je Lana postigla u posljednja dva mjeseca.

Pitanje koje zasigurno zanima svakog ko prati uspjehe ove mlade bh. nade, jeste šta možemo očekivati od nje večeras, a njen otac tvrdi kako to ne zna ni on, jedino je bitno da je živa i zdrava, a kakav god uspjeh da u sljedećoj utrci ostvari, kako kaže gospodin Pudar, ona je već ostvarila jako puno za BiH.

S tim u vezi, kada je riječ o uspješnim sportistima u BiH, obično je vrlo mala ili nikakva podrška države, a takav je slučaj i s Lanom koja ostvaruje zavidne rezultate, unatoč tome što država nije obezbijedila uslove.

“Snalazimo se na razne načine, do prije par godina nismo imali ni sponzora, sve što je Lana radila, radila je uz pomoć Kluba vodenih sportova Orka i nas roditelja, porodice. Od 2020. počinju se javljati sponzori. U početku je to bilo vrlo malo, no kako je Lana napredovala i postizala bolje rezultate tako su se javljali i sponzori i hvala im, jer da nije njih, Lana sigurno ne bi mogla da učestvuje na ovim takmičenjima i sigurno ne bi postizala ove rezultate”, pojašnjava Velibor Pudar.

Ipak ističe svoju zahvalnost gradu Sarajevu, iako od državnih institucija još ništa nisu dobili. Osim toga, veliki problem je osim nedostatka finansijske podrške i nedostatak uslova. U Laninom slučaju, to je nedostatak bazena u Mostaru, ističe gospodin Pudar.

“Vidite nešto, Lana zadnje dvije godine otprilike sedam mjeseci provodi van kuće, a to je mnogo. Da ima bazen, vjerovatno bi bila više tu, više bi bila kući, više bi bila prisutna u školi. više bi bila sa porodicom, a možda bi postizala i bolje rezultate”, zaključio je Velibor Pudar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia