online slots game malaysia
Vijesti

Vedrana Vujović: “Moramo pooštriti kaznenu politiku za gotova sva krivična djela” (video)

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinja u federalnom domu naroda Vedrana Vujović (DF) gostovala je u Špici.

Voditelj emisije Mašo Karavdić pitao je da li se iz skupštinskih klupa može poslati rješenje koje može doprinijeti boljoj situaciji u saobraćaju i, općenito, sigurnosti.

„Vjerujem da može. Stranke koje su u vlasti u KS su vlasti po vertikali i na nivou Federacije i na nivou države. Ukoliko oni žele sve ono što smo čuli, da unaprijede, da poboljšaju, bilo koji sektor, resor, konkretno sigrnost, oni kroz svoje političko djelovanje, kroz svoje stranke i zastupnike, mogu to incirati i napraviti pozitivne promjene“, rekla je Vujović.

Gošća TVSA je prokomentarisala i pojavu učestalog puštanja na slobodu onih koji počine protuzakonita djela.

„Mi smo u situaciji gdje moramo pooštriti kaznenu politiku za gotova sva krivična djela, ali i raditi na novom zakonu o prekršajima, da definišemo šta treba da ide u domen krivičnog djela, šta u domen prekršaja, šta treba ići na tužilaštvo, odnosno na sud. Imajući u vidu samo KS, mislim da su naši sudovi zatrpani raznim predmetima. Od lakših i teških krivičnih djela, do onih svakodnevnih u komunalnoj privredi, radnopravnim odnosima, prevenstveno govorim o javnim ustanovama i velik je broj sudskih postupaka koji se tamo vode. Mislim da su zbog toga sudovi i opterećeni. Kroz zajedničku sinergiju trebamo pronaći način kako da sudove i tužilaštva rasteretimo, a kako da ojačamo kapacitete ovog dijela Uprave policije, ali i isto tako raditi na prevenciji krivičnih djela“, rekla je Vujović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia