online slots game malaysia
Vijesti

Seid Škaljić: „Podzemna garaža i ostali parkinzi donose 850 hiljada KM, potencijal je 3,5 miliona“ (video)

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Seid Škaljić (SDP) gostovao je u Špici. Na početku emisije je govorio o aktuelnim dešavanjima, bombaškim napadima u Starom Gradu.

„Prošle sedmice ja bačena bomba u ulicu gdje živi kolega Vedad Deljković. Sa ovim što je urađeno načelniku načelniku Irfanu Čengiću, vidi se da je to jedna povezanost i da to ima veze sa djelovanjem Općine. Nezakoniti otkazi se vuku od ranije gdje je bivši načelnik na nezakonit način otpuštao državne službenike koji su i pravobranioci iz naše općine, koji su kasnije tužili Općinu. Sada imamo situaciju da je sud odredio, prvo mjere da se oni vrate na posao, dobili su oni na sudu i prvostepenu i drugostrepenu presudu. Mi imamo dugoročno višemilionske štete po Općinu i općinski budžet, jer ćemo morati sve to isplatiti. Plaćate sada zaostale plate i kamatu“, rekao je Škaljić.

Dodao je da je jedan od razloga ovog stanja i procesi oko parkinga.

„To je nešto što će pratiti našu općinu jedan duži vremenski period. Mi smo podvukli crtu i rekli smo da svi parking prostori u vlasništvu se neće iznajmljivati na taj način, već će njima upravljati novoosnovano preduzeće “Stari Grad”, da povećava prihode Općini. Radili smo elaborat isplativosti funkcionisanja tog preduzeća. Ekonomski institut je to uradio. Ustanovilo se da po sadašnjkem sistemu funkcionisanja, podzemna garaža, kojom je upravljala Općina, godišnje je donosila 700 hiljada KM prometa. I svi ostali parkinzi kada se saberu, nekih 850 hiljada KM. Potencijal je neka 3,5 miliona. To je drugi motiv zašto se stvara otpor prema ovom djelovanju”, rekao je Škaljić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia