online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Usvojen Zakon o PIO, povoljnosti za borce

U Federaciji Bosne i Hercegovine je usvojen Zakon iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja, za koji su zainteresirani demobilisani borci, budući da vrijednost boda za obračun posebnog staža povećava sa 0,5 na jedan te ukida ograničenje za korišćenje posebnog staža pri odlasku u penziju sa 62 na 58 godina života.

Borci smatraju da je time ispravljena dosadašnja nepravda prema njima, a akt koji to reguliše prihvatio je danas na sjednici Dom naroda Federalnog parlamenta nakon što je podršku dao ranije i Predstavnički dom.

U oba doma, ovaj zakon su predložili članovi, u Predstavničkom je to zastupnik Zijat Mušić, a u Domu naroda, delegati Hajrudin Skopljak i Ivo Tadić.

Federalna vlada je na početku današnje sjednice Doma naroda tražila da prijedlog ovog zakona bude povučen iz najavljenog dnevnog reda budući da je u međuvremenu i ona uputila u parlamentarnu proceduru tekst o istoj materiji, ali delegati su ostali pri prijedlogu njihovih kolega i odobrili Zakon većinom glasova.

Puni naziv akta je Zakon o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH.

4 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia