online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Uprava TVSA poziva Tužilaštvo da sve ispita, TVSA će nastaviti sa prijenosom sjednica Gradskog vijeća

S obzirom da se Televizija Kantona Sarajevo tokom septembra pominje u kontekstu anonimne prijave protiv gradonačelnice i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva zbog Ugovora o direktnom prijenosu sjednica gradskog vijeća, Uprava Televizije KS poziva Tužilaštvo KS  i MUP KS da što prije istraže cijeli slučaj.

Uobičajena je praksa u BiH da se diskreditacijom u medijima, ovaj put objavom o formiranju predmeta na osnovu anonimne prijave, presuđuje akterima znatno prije tužilačke i sudske odluke. Djelatnost i poslovanje TVSA KS nije predmet ove istrage, ali bi Televizija Kantona Sarajevo mogla biti kolateralna šteta.

Boljim poznavaocima prava jasno je da djela nema, ako nije nastala šteta. Uprava TVSA ističe da će svaka konvertibilna marka biti vraćena u budžet Grada Sarajeva, ukoliko se utvrdi da je Ugovor protivzakonit bez obzira što za to ne snosi nikakvu odgovornost. Uprava TVSA apeluje na aktere drugih i to milionskih afera da učine isto. Ukoliko je cilj dovesti u pitanje profesionalno izvještavanje Televizije Kantona Sarajevo, Uprava obavještava javnost da će u skladu sa svojim kadrovskim i tehničkim kapacitetima nastaviti izvještavati o svim događajima u skladu sa uredničkom politikom i procjenom, uključujući i direktne prenose Gradskog vijeća Sarajeva, kao što je to činila i u mjesecima prije zaključenja anonimnom prijavom osporavanog ugovora, navodi se na kraju saopćenja kojeg u ime Uprave potpisuje direktorica Duška Jurišić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia