online slots game malaysia
BiznisVijesti

TVSA/VIDEO/Prodaja zgrade Feroelektra je nagrada za pljačkaše ove firme

Prodaja poslovne zgrade Feroelektra i kompleksa u Halilovićima konačna je nagrada onima koji su opljačkali Fereolektro kazao je za TVSA Senad Smajić v.d direktora preduzeća.

Namik Vatrenjak, TVSA

Kompanija Feroelektro na ročištu u Općinskom sudu Sarajevo prodala je poslovnu zgradu u Ulici maršala Tita i kompleks građevinskog zemljišta sa poslovnim zgradama u Halilovićima za 15 miliona i 500.000 maraka.

Kupac je kompanija BBI Real estate. Vrijednost ove imovine prema procjeni sudskog vještaka iznosi 30 miliona 935.000 maraka. Od  prodaje nekretina profitirat će i vlasnici kompanije Stanić invest  koji su 2004. godine ušli u ovo preduzeće. Radnici se nadaju da će i njima biti isplaćena dugovanja. 

Privatizacija Ferolektra počela je 2004 kada je preduzeće  Stanić- invest otkupilo za 2  miliona maraka. Tada  su se obavezli  da će u roku tri godine investirati 12 miliona eura.  Ove obaveze nisu ispunjenje, pa je 2015.  raskinut ugovor, a kompanija Ferolektro ponovo je postala vlasništvo Federacije.  Ustavni sud BiH prihvatio je apelaciju preduzeća “Stanić-invest” te je Vrhovnom sudu FBiH naloženo donešenje nove  presude kojom će Agencija za privatizaciju FBiH Stanićima morati isplatiti oko tri i po miliona maraka na osnovu štete koju je ta kompanija pretrpjela zbog raskida ugovora.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia