online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Univerzitet u Sarajevu se priprema za vraćanje studenata u fakultetske klupe

Zbog povoljne epidemiološke situacije u našoj državi mnoge mjere zaštite su već ukinute, a mnogi predviđeni kapaciteti bolnica i izolatorija, na sreću nisu iskorišteni. Fokus se ponovo vraća na normalan život, pa je i Univerzitet u Sarajevu počeo sa pripremom.

„Tražimo da se što prije studentski domovi iz kojih su iseljeni naši studenti vrate u funkciju za smještaj studenata“, kazao je Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu

Studentski dom Bjelave više nije u funkciji izolatorija, a nakon svoje privremene svrhe, uskoro će se svi prostori vratiti svojoj prvoj namjeni. Rektor Univerziteta u Sarajevu je napomenuo da su iseljeni studenti imali ugovor o stanovanju u studentskim domovima.

„Ako se oni vrate u Sarajevo i budu htjeli da se smjeste u svoje sobe u studentskim domovima, iz kojih su bili iseljeni, moraju imati pravo da se vrate prema njihovim ugovorima. Tražit ćemo subvenciju za troškove koje imaju, oni su iseljeni dva mjeseca iz tih domova“, rekao je Škrijelj.

Studentski dom u Nedžarićima, dio prostorija Građevinskog i arhitektonskog fakulteta su također bili predviđeni da budu izolatoriji. Ipak, nisu nikad korišteni u tu svrhu.

„Studentski dom se polako vraća u funkciju za koje je inače osposobljen. Osobe koje su boravile u karantinu su otišle prije skoro mjesec. U tom periodu se radilo na pripremi objekata, dezinfekcija, dezinsekcija, čišćenja i krečenja“, kazao je Ahmed Mulaibrahimović, izvršni direktor za uslužne djelatnosti Studentskog centra Sarajevo.

Podsjećamo da je Studentski dom na Bjelavama korišten kao primarni izolatorij i da je u 155 prostorija boravilo preko 200 osoba kojima je bila propisana izolacija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia