online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ukinuta “Pripravnost” u KS, pala koncentracija zagađujućih materija u zraku

Zbog zabilježenog pada koncentracija zagađujućih materija u zraku, Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor, prema odredbama Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, donijelo je danas odluku za ukidanje epizode “Pripravnost” u svim zonama na području Kantona Sarajevo u kojima se primjenjuje pomenuti Plan. 

Ovakva odluka proizišla je nakon što je mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo na automatskim stanicama Vijećnica, Otoka, Ilidža i Ilijaš zabilježen  značajan pad izmjerenih vrijednosti za PM10 čestične tvari u zraku tokom jučerašnjeg dana. 

Ovakav trend pada koncentracija, kako je konstatovano, nastavljen je i danas. 

Također i ostali praćeni polutanti prethodnih dana nisu bilježili prekoračenja graničnih vrijednosti. 

U isto vrijeme se, prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u naredna tri dana očekuje nestabilno vrijeme s povremenim padavinama, bez temperaturne inverzije, i pojačanim vjetrom, što će dodatno dovesti do potpunog čišćenja kotlina, kao i do stanja kvaliteta zraka koji se smatra zadovoljavajućim. 

U skladu s Planom interventnih mjera, Stručno tijelo će nastavit kontinuirano pratiti stanje kvaliteta zraka i meteorološke prilike, te o svemu tome blagovremeno informisati javnost, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia