online slots game malaysia
BiznisVijesti

UINO BiH – Zaustavljen pad prihoda, ohrabrujući signal oporavka bh. ekonomije

Uprava za indirektno/neizravno oprezivanje u Bosni i Hercegovini (UINO BiH) je u junu ove godine naplatila 562 miliona KM bruto prihoda od indirektnih poreza, što je za 43,6 miliona KM manje nego u istom mjesecu lani.

Isplate povrata su bile manje za 21,6 milion KM, tako da je pad neto prihoda manji od pada bruto naplate, te je iznosio 22 miliona KM, odnosno 4,6 posto.

-Manji pad prihoda u junu je zaustavio vrtoglavi pad ukupnih prihoda u ovoj godini, što predstavlja ohrabrujući signal oporavka ekonomije, a time i prihoda od indirektnih poreza – napominje se u biletenu Odjeljenja za markoekonomsku analizu UINO BiH.

U proteklih šest mjeseci bruto naplata je manja za 368,8 miliona KM u odnosu na uporedni period, a budući da su povrati manji za 115,2 miliona KM, neto pad prihoda iznosi 253,5 miliona KM.

-To predstavlja pad od 8,3 posto, što je za 0,7 procentnih poena manje nego za pet mjeseci – podaci su Odjeljenja za markoekonomsku analizu UINO BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia