online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Udruženje tužilaca osuđuje pokušaj diskreditacije Sabine Sarajlija

Udruženje tužilaca/tužitelja Federacije Bosne i Hercegovine, strukovno tijelo koje djeluje u pravcu jačanja statusa i ugleda tužilačke funkcije, oštro osuđuje napade i pokušaje diskreditacije glavne kantonalne tužiteljice, kao i većeg broja tužitelja i tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz tog udruženja.

– Prilikom podnošenja Izvještaja o radu Tužilaštva Kantona Sarajevo na redovnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, pojedini zastupnici i zastupnice, kao i drugi pojedinci koji su imali priliku da se obrate, iskoristili su pogodan medijski prostor za obmanjivanje javnosti iznošenjem paušalnih, neprofesionalnih i degradirajućih navoda kojim su dezavuirali javnost nastojeći utjecati na kadrovska rješenja, predlagati smjene i prejudicirajući disciplinske i druge odgovornosti nosilaca pravosudnih funkcija – navedeno je u saopćenju.

– Uprkos ovim negativnim pojavama, jasno i nedvosmisleno poručujemo da tužitelji i tužiteljice ne pristaju da budu predmet političkih obračuna te da te pojave ni u najmanjoj mjeri neće ugroziti nezavisnost tužilaštava, kao i ostvarivanje funkcije zbog koje postoje – navedeno je u saopćenju Udruženja tužilaca/tužitelja Federacije BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia