online slots game malaysia
SvijetVijesti

Kosovo: Potpisana Deklaracija o ponašanju na društvenim mrežama pred lokalne izbore

U organizaciji Demokratskog instituta za razvoj (D4D) danas je upriličena ceremonija potpisivanja zajedničke Deklaracija o ponašanju političkih partija civilnog društva i medija na društvenim mrežama, počevši od lojalnih izvora raspisanih za 17. oktobar ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktorka D4D-a Rrezarta Delibarzade-Krasniqi je izjavila da je cilj ove incijative da se obezbedi poštena izborna kampanja, šaljući poruke koje ne sadrže negativne materijale kao što su govor mržnje, lažne vesti, dezinformacije i klevete.

Ona je kazala da će celu izbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore pratiti deset posmatrača, a pratiće se i profili političkih subjekata. Istakla je i da je današnja aktivnost samo početak duge saradnje čiji će rezultat biti nadgledanje predizborne kampanje na društvenim mrežama, ali i motiv za primenu tih načela za naredne izbore.

Direktor Centra za humanitarni dijalog Mark Baskin, organizacije koja podržava ovu inicijativu, rekao je da potpisana Deklaracija treba da ostvari ravnotežu dobronamernih ideja. On je kazao da je interesantno da su društveni mediji dominantan oblik komunikacije na Kosovu i da imaju više od milion korisnika.

“Društveni mediji mogu produbiti podele i podstaknuti neprijateljstvo između grupa, bilo koje grupe, bilo političke, etničke ili slične. U post-stvarnosnom svetu u kojem nema proizvoljnog autoriteta da kontroliše šta je ovo ili ono, društveni mediji igraju veoma važnu ulogu”, rekao je Baskin.

Institut D4D će uspostaviti mehanizam koji će pratiti sve sadržaje u vezi preuzetih obaveza i izradiće konačni izveštaj sa nalazima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia