online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Opću bolnicu primljena 42 pacijenta i urađeno 35 operativnih zahvata

U Općoj bolnici ,, Prim. dr. Abdulah Nakaš” ,uz brigu o Covid pacijentima, odvija se i ostali redovni proces rada. Tokom jučerašnjeg dana , do jutros ,u bolnicu su primljena 42 pacijenta a urađeno je 35 operativnih zahvata.

Istovremeno, polovina sjevernog dijela objekta Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” od jučer je prilagođena za smještaj lakše i srednje teških Covid pacijenta. Od ukupnog broja bolničkih postelja za oboljele od koronavirusa na Odjeljenju za neurologiju Opće bolnice osposobljeno je 37 kreveta, na Odjeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 30, dok su kapaciteti od 30 kreveta na novoformiranom Infektivnom odjelu već popunjeni.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi je od 315 raspoloživih kreveta, 97 obezbijeđeno za Covid pacijente s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, čime je osigurano 30% bolničkih kapaciteta za liječenje tih pacijenata.

Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije, saopćeno je iz Opće bolnice .

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia