online slots game malaysia
KulturaVijesti

‘Ovo vrijeme sada’ Semezdina Mehmedinovića za kraj Festivala Bookstan

Posljednjeg dana petog Međunarodnog festivala književnosti Bookstan planiran je bogat program.

Događaj koji će danas otvoriti posljednji dan Festivala je predstavljanje knjige „Cafe Nostalgija“ autora Mile Stojića u razgovoru s Goranom Samrdžićem u kinu Meeting Point.

Govoreći o toj knjizi Viktor Ivančić istaknuo je da je “samo vrhunsko pero moglo patentirati tu aktivnu nostalgiju kao temeljno poetičku odrednicu svoje publicistike, te spojiti dva osjećanja koja prevladavaju u njegovim tekstovima – toplinu i jezu.“

Na programu je i predstavljanje knjige „Deset šljiva za fašiste“, autorice Elvire Mujčić koja živi i stvara u Italiji, a jedan od najznačajnijih savremenih flamanskih pisaca Dimitri Verhulst predstavit će knjigu „Nažalosnost stvari“ u razgovoru s Margot Dijkgraaf. 

Specijalni program Festivala je “Sjećanje na Bekima Sejranovića“ na kojem će Damir Uzunović, Drago Glamuzina, Goran Samardžić i Vladmir Arsenić govorit o životu i radu rano preminulog pisca.

U toku završnog dana Festivala književnosti planirano je predstavljanje knjige „Divojka“ Tarika Đođića, te promocija “Dubravskih priča“ Almina Kaplana u razgovoru s Namikom Kabilom.

Na kraju završnog dana Bookstana bit će upriličeno predstavljanje drugog, dopunjenog izdanja knjige “Ovo vrijeme sada“ Semezdina Mehmedinovića u razgovoru s direktorom izdavačke kuće Buybook Damirom Uzunovićem.

Na kraju Bookstana će biti dodijeljene nagrade najboljim polaznicima književne radionice koju je ove godine vodila Katarina Luketić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia