online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Sarajevu

Zbog održavanja manifestacije “Two Cities Marathon”, odnosno realizacije Maratonske utrke i Štafetne utrke, u nedelju, 26. jula u vremenu od 8.00 do 13.00 u Sarajevu će doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza

Tramvajski saobraćaj će u vrijeme kretanja trkača na relaciji Vijećnica – Higijenski zavod biti preusmjeren preko okretnice Skenderija, zatim će u vrijeme kretanja trkača od Higijenskog zavoda do Tehničke škole biti u kraćem zastoju.

Linija 31e Vijećnica – Dobrinja će u vrijeme kretanja trkača na relaciji Vijećnica – Nedžarići mijenjati trasu i od Skenderije saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije, a u suprotnom smjeru trolejbuskom trasom do Dobrinje. U vrijeme kretanja trkača ulicom Želimira Vodovića Kelija i X transferzalom do raskrsnice sa ul. Safeta Hadžića doći će do kraćeg zastoja.

Na liniji 27e Drvenija – Hrasnica – Famos doći će do kašnjenja vožnje sa Drvenije u 9.20 sati, te u 10.30 sati iz Hrasnice.

Linije 14 Dom Armije – Podhrastovi, 16 Dom Armije – Bare, 16b Dom Armije – Koševsko Brdo, 17 Dom Armije – Breka će biti kraće vremena obustavljene do prolaska trkača ulicom Titova (od raskrsnice sa ul. Radićeva do raskrsnice sa ul. Alipašina). 

Linije 15 Željeznička stanica – Buća Potok i 23 Željeznička stanica – Rajlovac će u vrijeme kretanja trkača na relaciji Tehnička škola – Pofalići u smjeru prema Buća potoku i Rajlovcu saobraćati ulicom Put živora – Hamdije Čemerlića i zatim ustaljenom trasom.

Linije 18 Drvenija – Pofalići i 41 Drvenija – G. Velešići će u vremenu kretanje trkača trolejbuskom trasom od raskrsnice ulica Grbavička – Hamdije Čemerlića do Drvenije mijenjati polazni terminal i umjesto sa Drvenije polaziti sa trolejbuskog stajališta u ulici Hamze Hume, te dijelom mijenjati trasu linije i  saobraćati ulicom Zmaja od Bosne – Hiseta – Hamze Hume – ulicom Titova i dalje ustaljenom trasom.

Trolejbuske linije 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero će u vrijeme prolaska trkača pored Higijenskog zavoda biti kraće obustavljene, dok će u vrijeme kretanja trkača od ulice Safeta Hadžića do Skenderije biti potpuno obustavljene. Linija 108 Otoka – Dobrinja će biti obustavljena u vrijeme kretanja trkača od ulice Safeta Hadžića do kružnog toka u Hrasnom, a trolejbuska linija 103 Dobrinja – Trg Austrije u vrijeme kretanja trkača od ulice Safeta Hadžića do Trga Austrije će biti potpuno obustavljena.

Autobuske linije 28 Ilidža – Rakovica – Kobiljača, 30 Ilidža – Hadžići – Drozgometva, 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići, 43 Ilidža – Osjek, 46 Ilidža – Vlakovo i 75 Ilidža – Mokrine u vrijeme kretanja trkača amagistralnim putem od Ilidže do skretanja za Vrelo Bosne će biti preusmjerene brzom cestom.

Autobuska linija 27 Ilidža – Hrasnica – Famos u vrijeme kretanja trkača na dijelu ulice Hrasnička cesta (od raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta do okretnice u Hrasnici, odnosno Famosu) bit će obustavljena.

U vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia