online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U KS pojačani inspekcijski nadzori u vozilima javnog prijevoza

Zbog očiglednog nepoštivanja mjera zaštite propisanih za putnike i firme koje vrše usluge javnog prijevoza u Kantonu Sarajevu, uslijed epidemije koronavirusa, od naredne sedmice bit će pojačan inspekcijski nadzor.

O tome je, između ostalog, razgovarano na sastanku premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Fahira Halilovića.

– Predmet inspekcijskog nadzora bit će fizička lica odnosno osobe koje se prevoze, kao i pravna lica koja vrše usluge prijevoza. Inspekcijski nadzor provodit će se sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, s obzirom da Kantonalna uprava odnosno Sanitarna inspekcija u njenom sastavu ne može provoditi inspekcijske nadzore nad fizičkim licima, nego samo nad registriranim subjektima nadzora – istaknuto je.

Služba za protokol  i press KS u saopćenju za javnost podsjeća da svi putnici u vozilima javnog prijevoza moraju imati zaštitnu masku, preporučuje se i korištenje rukavica. Vozači, kondukteri, revizori i druga službena lica prijevoznika dužni su koristiti masku i rukavice. Putnici su dužni poštovati uputstva prijevoznika, prilikom ulaska u vozilo i tokom vožnje.

– Osim toga, u vremenskom periodu od 06.30 do 09.00 sati, kao i od 15 do 17 sati usluge javnog prijevoza mogu koristiti samo putnici sa radničkim kartama. Korisnici penzionerskih, studentskih, đačkih i drugih pretplatnih karata u tom periodu ne mogu koristiti usluge javnog gradskog prijevoza – navodi se.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia