online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Uklanjanje svih objekata na trasi Prve transverzale uskoro pri kraju

Izvjesno je uklanjanje svih objekata na dionici Prve transverzale, a naziru se i pomaci koji mogu dovesti do rješenja pitanja supermarketa Penny plus. Rečeno je ovo nakon obilaska dionice ove saobraćajnice od Kranjčevićeve ulice do kružnog toka u ulici Halida Kajtaza. Predstavnici kantonalne vlade i Općine Centar bili su na licu mjesta.

Radovi uklanjanja objekata na trasi prve transverzale uskoro se trebaju privesti kraju, riječi su premijera Kantona Sarajevo. Za mnoge objekte je već završen proces eksproprijacije, a za nekoliko preostalih dogovori su u završnoj fazi.

„Uskoro će se srušiti sve što je na trasi Prve transverzale. Dakle, današnja aktivnost je iskljućivo na tom pravcu, javni radovi u KS mi smo to i najavili i očigledno da se tog pridrćavamo, ne mogu trpiti bilo kakve pojedinačne probleme na pordučju prve transverzale. U prethodnih mjesec dana gdje aktivno koordinacija na cijem sam celi, pregledala je kompletnu trasu, danas smo došli i da na licu vidimo što je to na terenu što pravi smetnje“, Mario Nenadić, premijer KS.

Premijer dodaje da se u narednih 20 dana mogu očekivati novi radovi na izgradnji transverzale. Ova dionica duga je oko 800 metara, a vrijednost izgradnje je 21,9 miliona maraka. Veća prepreka je bio supermarket Penny, a prema riječima premijera, razgovori između kantona i vlasnika ovog objekta su počeli, sa mnogo povjerenja u pronalazak rješenja.

„S obzirom da je za općinu centar jednako za kanton ovaj projekat izgradnje prve transverzale vitalni najveći infrastrukturni u oblasti saobraćaja koji otvara velike prespektive razvoja ovog područja, rješava saobraćaj u kretanju, mirovanji. Projektiranoj trasi nema alternative“, rekao jeMustafa Resić, savjetnik načelnika za razvoj i investicije Općine Centar.

Već je dobrim dijelom rasčišćena dionica od Kranjćevićeve ulice, do ulice Braće Begić, a ministar saobraćaja dodaje da nije bilo većih problema u dogovorima sa vlasnicima objekata na ovom području.

„Pojedini podržavaju projekat, žele da uđu u postupak ekspropriacije, pojedini žele što prije da dođu na red na postupak ekspropriacije, bilo je malo govora oko servisnih odnosno priključnih saobraćajnica, što ćemo mi odmah reagovatij izakazati sastanak sa zavodom za planiranje koliko je to moguće i izvodivo“, rekao je Adi Kalem, ministar saobraćaja KS

I ministar saobraćaja i premijer su iskazali potrebnu za ubrzanim djelovanjem u procesu izgradnje prve transverzale. Podsjećaju da su radovi na Barama već u toku, a najavili su raspisivanje tendera za izgradnju tunela Kobilja Glava.

Mašo Kavardić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia