online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

U ime solidarnosti i odgovornosti odgođena druga Bh. povorka ponosa

Bh. povorka ponosa je protest koji ima za cilj da ukaže  na neravnopravan položaj LGBTIQ osoba i svih ostalih marginalizovanih grupa u našem društvu, čija prava  u jeku pandemije bivaju dodatno ugrožena i obezvrijeđena.

Organizacioni odbor druge Bh. povorke ponosa oglasio se saopćenjem za javnost u kojem ističu, kako su prethodnih mjeseci posvećeno i odgovorno radili na organizaciji Povorke, uz potpuno poštivanje svih preporučenih mjera.

– Iza nas su  brojni interni sastanci, kao i sastanci sa nadležnim institucijama i međunarodnom zajednicom. Zajednički, a u saradnji sa našim saveznicima_cama smo preispitivali i razrađivali organizaciju druge Bh. Povorke ponosa misleći na svaki detalj,  od percepcije javnosti i podrške koju očekujemo, utjecaja na LGBTIQ zajednicu, insititucionalnih prepreka, epidemioloških mjera do važnosti i neophodnosti kontinuiranog skretanja pažnje na probleme sa kojima se zajednica suočava, a koji su nažalost postali izraženiji usljed pojave koronavirusa, dodaju.

Svjesne_i trenutno pogoršane epidemiološke situacije, kao odgovorni građani_ke i aktivisti_kinje, u ime solidarnosti sa svima koji na različite načine bivaju žrtvama pandemije i nemara političkog sistema, a uslijed  brige o LGBTIQ zajednici koja i pored sistemskih propusta trpi i posljedice homofobije, donosimo odluku o pomjeranju druge Bh. povorke ponosa.

Drugu Bh. povorku ponosa, kao masovni javni protest za ljudska prava, odgađamo za vrijeme kada epidemiološka situacija u državi bude povoljna, a o samom datumu ćemo vas blagovremeno obavijestiti.

Mi nećemo odustati od borbe za slobodu i bolji život svih, jer ničiji život nije niti može biti u četiri zida!

U duhu solidarnosti pozivamo sve one koji su na strani borbe za ljudska prava svih da nas kontaktiraju i sa nama budu dio borbe i akcija kojima ćemo se posvetiti u narednom periodu, stoji u saopćenju Organizacionog odbora druge BH povorke ponosa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia