online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Džaferović: Odbranom Igmana spriječena je potpuna blokada Sarajeva

Danas se sjećamo jedne od veličanstvenih bitaka koje je vodila Armija RBiH u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije, a te 1993. godine na Igmanu, zahvaljujući hrabrim braniocima Bosne i Hercegovine, hrabrim braniocima ove zemlje, spriječen je agresor da potpuno blokira Sarajevo, poručio je na Kovačima, u Sarajevu, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, govoreći o obilježavanju godišnjice bitke na Igmanu.   

“Da se desila ta blokada, to bi imalo svog uticaja, kako na strateškom, političkom, vojnom, ali i svakom drugom planu. Zahvaljujući braniocima, zahvaljujući Armiji RBiH, to se nije dogodilo. Glavni grad Bosne i Hercegovine nije bio potpuno blokiran. Imao je vezu sa svijetom putem preko Igmana. Naravno, sjećamo se svih bitaka, sjećamo se svega onoga što se dešavalo u periodu od 1992. do 1995. godine, iz vremena agresije na BiH. Sjećamo se i radi sebe i radi budućih generacija, radi svih nas”, naglasio je Džaferović.

Naveo je da nikada nećemo zaboraviti ono što nam se dogodilo u periodu od 1992. do 1995. godine.

“Kultura sjećanja i pamćenja je jako bitna i jako važna za budućnost. Prenosit ćemo to mlađim generacijama da znaju šta se dešavalo jer to će svakako biti vrlo važan putokaz i u njihovim životima”, rekao je Džaferović.

Rekao je da i sada vodimo bitku za cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia