online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

U Briselu održan 2. politički forum između EU i BiH

 Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, evropskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je 2. političkim forumom na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine koji je danas održan u Bruxellesu, radi nastavka praćenja provedbe nužnih reformi koje je pred Bosnu i Hercegovinu stavila Evropska komisija.  

Tokom susreta svi sudionici su informirali povjerenika Várhelyia o postignutim rezultatima i evidentnim koracima u vezi s njihovim nadležnostima u razdoblju nakon održavanja 1. političkog foruma na visokoj razini između BiH i EU u Sarajevu. Razgovarano je i novom EU Planu rasta za regiju Zapadnog Balkana.

Predsjedateljica Krišto je u svojoj izjavi za medije rekla kako sama brojnost izaslanstva  dužnosnika Bosne i Hercegovine, koje je u Bruxelles stiglo s usuglašenim tekstom zaključaka, govori o apsolutnoj opredijeljenosti i posvećenosti kada je u pitanju EU put naše zemlje.

Kazala je kako je značajan iskorak napravljen i u proteklih mjesec dana, u razdoblju od objave Izvještaja EK o BiH, te da već sutra Evropskoj komisiji službeno predajemo dokument Plana reformi koji je u rekordnom roku izradila Ad hoc radna skupina Vijeća ministara BiH.

– Vjerujem da smo zaista sazreli i da možemo osigurati sve nužne pretpostavke za jačanje dijaloga između institucija BiH, kao i političkih lidera u BiH, koji će nas dovesti do ispunjavanja svih onih uvjeta koji stoje pred nama. Očekujemo da će Bosna i Hercegovina do kraja ove godine dobiti konačan datum otvaranja pregovora s EU – istaknula je Krišto.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia