online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Za Čavaljugu smjena je nezakonita

Novi dekan Medicinskog falkulteta je Mirsad Dorić sa Ketedre za patologiju. Bivša dekanesa Semra Čavaljuga kaže da se jučerašnja smjena desila bez ikakvog obrazloženja. U naučno nastavnom vijeću negirali su ove optužbe. Kako saznajemo i  navodi pojedinih medija da se prilikom izbora dekana nisu ispoštovale epidemiloške mjere nisu tačni. Rektor Škrielj pozdravio je promjene na Medicinskom fakultetu nazivajući  ih dobrom porukom. 

Namik Vatrenjak, TVSA

Za Čavaljugu smjena je nezakonita.

Smjena Čavaljuge desila se mjesec dana nakon što se prema Odluci Općinskog suda prof.dr Ismet Gavrankapetanović vratio na posao na Medicinskom fakultetu, nakon pune dvije godine. Ubrzo nakon toga održan je hitan sastanak šefova svih katedri.

Rifat Škrielj rektor Univerziteta u Sarajevu podsjeća da od decembra 2018 godine Medicinski fakultet nema svog dekana jer je tada Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu donio odluku o razrješenju Samre Čavaljuge, koja nikada nije provedena.

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia