online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Već dva dana pažnju javnosti u Sarajevu zaokuplja objekt podignut uz Veliki park

Već dva dana pažnju javnosti u Sarajevu zaokuplja objekt podignut uz Veliki park. Danas, nakon što je otkriven vlasnik i naloženo rušenje – ispostavlja se da je Općina ta koja je izdala sve saglasnosti. Ipak, od investitora traži da plati uklanjanje.

Enes Hodžić, vlasnik objekta podignutog uz Veliki park, ima sve potrebne saglasnosti i dozvole Općine Centar za gradnju na ovoj lokaciji.

„Imam sva odobrenja, dva rješenja, jedno za premještanje, drugo za postavljanje. Rješenja je dao načelnik, ne znam investicija neka Edina Šehović ona je mjerodavna i sve je legalno“, naveo je Hodžić.

Htio je da otvori suvenirnicu u kojoj bi prodavao vlastite i bosanske rukotvorine. Prvo rješenje dobio je za lokaciju na raskršću Mis Irbine i Radićeve ulice, ali je zbog SFF-a, dobio rješenje o premještanju objekta.

Hodžić je, inače, na prethodnim lokalnim izborima bio kandidat Naše stranke za Općinsko vijeće Centar.

„Jeste, Naša Stranka ja sam član, učlanio sam se. A bio prije toga sam bio član SDA.  Pored mojih 12 medalja koje sam osvojio i htio sam Bosnu da učinim uspješnom, nikada se nisu oglasili i nisu pozvali. Silom prilika sam prešao u Našu stranku“, Istakao je on.

A iz SDA danas su se oglasili saopćenjem u kojem traže ostavku načelnika Mandića:

„Činjenica da je Općina Centar izdala sve potrebne dozvole za postavljanje objekta i da je objekat u vlasništvu kandidata Naše stranke na izborima – ne pokazuje samo da je Mandić lagao tvrdeći da ne zna o čemu se radi, već i da je zloupotrijebio svoj položaj pogodujući svojim stranačkim kolegama“.

O svemu iz Općine šute. Još jučer je načelnik tvrdio da ne zna o čemu se radi i da istražuju. Danas nismo uspjeli dobiti bilo kakav komentar.

U međuvremenu, umjesto komentara, na društvenim mrežama bosanski humor u fotomontaži.

Selma Tahirović, TVSA

Nakon montaže priloga, dobili smo saopćenje Općine Centar u kojem, između ostalog, stoji da je Općina dala saglasnost za postavljanje privremenog objekta za prodaju suvenira.

Prema idejnom rješenju, na tom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali postavljeni objekat ne odgovara izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor.

Utvrđeno je da objekat nije izveden u skladu s izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekat. Kada je riječ o uklanjanju objekta iz Ulice Maršala Tita, za to postoje dvije mogućnosti.

Prvi je da investitor ukloni objekat o svom trošku, a drugi je da to uradi Općina Centar.

Ukoliko investitor ne postupi po rješenju, Općina će u najkraćem zakonskom roku ukloniti objekat, a što će investitor morati refundirati Općini, stoji u saopćenju Općine Centar.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia