online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: U Sarajevu povećan broj oboljelih od stomačne viroze

Posljednjih dana u Sarajevu je povećan broj oboljelih od stomačne viroze, a Zavod za hitnu medicinsku pomoć ima pune ruke posla.. Građani se s pravom pribojavaju, neki vjeruju da je riječ o sezonskoj virozi u ljetnom periodu, dok drugi smatraju da je u pitanju kvalitet vode..

Sezonska stomačna viroza bila je svakodnevica u našim životima. Ipak, pojavom koronavirusa i sve učestaliji kvarovi na vodovodnim mrežama u KS građane tjeraju na razmišljanje je li sezonska viroza zaista uzrok sve većeg broja oboljelih..

Ipak, iz Službe za kontrolu i kvalitet vode poručuju da nema mjesta za paniku, jer je voda u KS zdravstveno ispravna..

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć apeliraju na građane da se čuvaju, posebno u ovim ljetnim danima, jer je mnogo faktora koji utiču na stomačnu virozu, koja ne bira starosnu dob..

Iz Vodovoda poručuju da, osim njih, vodu iz njihovog sistema analiziraju i Kantonalni i Federalni zavod za javno zdravstvo, kao i Institut za vode Bijeljina, te je i nakon njihovih analiza potvrđeno da je voda u KS zdravstveno ispravna. Iz Službe za sanitarni nadzor i kontrolu kvaliteta vode poručuju da se ovakve sumnje određenog broja građana javljaju svake godine..

Ono što je bitno, voda u KS je zdravstveno ispravna i građani ne treba da sumnjaju u njen kvalitet, poručuju iz Službe za sanitarni nadzor i kontrolu kvaliteta vode. S druge strane, iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pozivaju stanovništvo da u ljetnom periodu paze šta unose u organizam i tako smanje mogućnost obolijevanja od stomačnog virusa.

Mirza Kolar, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia