online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Turisti iz svih krajeva svijeta borave u Sarajevu

Ulice Sarajeva za razliku od prošle ljetne sezone, vrve građanima i turistima iz različitih dijelova svijeta. Brojni su i turisti iz regije, kao i dijaspora. Bosna i Hercegovina i glavni grad, osim zbog brojnih znamenitosti, privlači ih prvenstveno zbog blagih mjera protiv koronavirusa.

Turisti, koji su brojni ovih dana u Sarajevu, ističu da naš grad trenutno poimaju kao korona-free zonu zbog minimalnih restrikcija, a strani turisti jednako su brojni kao i domaći.

Ipak, oživljavanje turizma u glavnom gradu nakon teškog pandemijskog perioda, obradovao je obrtnike i zanatlije. Ljetna sezona prilika je da bar minimalno nadoknade gubitke.

„Ove godine je puno bolje u odnosu na prošlu godinu, još se to nije vratilo na 2019. Imamo turista Arapa, iz Srbije, Hrvatske, naša dijaspora, sve se to vratilo malo na neke godine prije pandemije. Uglavnom eto, mi smo zadovoljni sa poslom“istakao je Vedad Brkanić, kazandžija.

„Baščaršija, Ilidža, odnosno Općine SG i Ilidža su u puno boljem položaju nego prije, međutim, do kad će to trajati pitaju se mnogi obrtnici. Nadamo se da će ova povoljna situacija potrajati što duže jer već imamo najave da će se panedmiaj opet pokrenuti, pon0ovo zatvarati granice“, istakao je Naser Idrizagić, predsjednik Obrtničke komore KS…

Povećanju cijena, kažu, nisu pribjegavali jer nastoje održati konkurentnost. Na to su prisiljeni jedino u slučaju povećanja cijena materijala, kao što je npr. bakar čija je cijena skočila za čak 70%.

Naida Karić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia