online slots game malaysia
Vijesti

TVSA/VIDEO: Računi GRAS-a već mjesecima blokorani, neophodno 10 miliona KM

Računi Gras-a već  mjesecima su blokirani, a što dodatno otežava rad samog opreduzeća. Račun je aktivan je uglavnom kada se trebaju isplatiti plaće. Blokada je aktivna  zbog tužbi radnika koje dolaze nekontrolisano na račun GRAS-a.  Kako  su nam rekli u Sindikatu za izlaz iz trenutke situacije potrebno je blizu 10 miliona maraka.

Novu Vladu Kantona Sarajevo u  GRAS-u  su zatekli stari problemi. Petog oktobra prošle godine premijer Mario Menadić i v.d. direktora Almir Ahmetspahić potpisali su sporazum kojim su se trebali  postepeno sanirati dugovi.  Dogovoreno je između ostalog da će Kanton investirati sredstva u kapitalne projekte iz oblasti javnog prijevoza za period 2021 do 2025 u iznosu od 200 miliona maraka,  pet miliona za  obaveze  po tužbama radnika te minimalno  tri miliona maraka za  izmirenje dijela duga prema Upravi za indirektno oporezivanje. Nekoliko mjeseci kasnije tužbe radnika  nekontrolisano pristižu, pa ovaj novac nedovoljan.

Pogledajte prilog koji je uradio Namik Vatrenjak…

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia